Egy igazi különlegességet osztok most meg veletek, amelynek a csirkemelles verziója jól ismert, de annak, aki szereti a halakat, ez a verzió minden bizonnyal elnyeri a tetszését! A halételek Magyarországon még mindig nem annyira elterjedtek, mint kellene. Sokkal több halból készült ételt kellene fogyasztanunk, mert nagyon egészséges. Az okok mögött feltehetőleg a halak nehezebb beszerezhetősége, valamint a borsosabb ár kereshető.
Hozzávalók
- 1 csomag bacon
- 40dkg harcsafilé
- 20dkg trappista sajt
- 3db tojás
- 2ek liszt
- 1kis doboz tejföl
- só
- bors
- zöldfűszerek: majoránna, bazsalikom, petrezselyem zöld, kakukkfű
Elkészítés
Egy őzgerincformát szalonnaszeletekkel kibélelünk úgy, hogy a forma peremén túllógjon. Egy tálban a tojást, a lisztet, a tejfölt és a reszelt sajt felét összekeverjük.
A harcsa szeleteket kis kockákra vágjuk. Sóval, borssal, zöldfűszerekkel fűszerezzük.
Hozzáöntjük a masszát. Beleöntjük a formába a maradék sajttal megszórjuk.
A kilógó szalonnavégeket ráhajtjuk. Fóliával jól betakargatjuk, 180fokon 30 percen keresztül sütjük.
30 perc után a fóliát levesszük, aranybarnára pirítjuk. Majd egy másik tepsire kifordítva, a másik oldalát is pirosra sütjük.
Burgonya körettel kínáljuk, ízlés szerint.
Jó étvágyat hozzá!