Egy igazi különlegességet osztok most meg veletek, amelynek a csirkemelles verziója jól ismert, de annak, aki szereti a halakat, ez a verzió minden bizonnyal elnyeri a tetszését! A halételek Magyarországon még mindig nem annyira elterjedtek, mint kellene. Sokkal több halból készült ételt kellene fogyasztanunk, mert nagyon egészséges. Az okok mögött feltehetőleg a halak nehezebb beszerezhetősége, valamint a borsosabb ár kereshető.

ételrecept

Hozzávalók

  • 1 csomag bacon
  • 40dkg harcsafilé
  • 20dkg trappista sajt
  • 3db tojás
  • 2ek liszt
  • 1kis doboz tejföl
  • bors
  • zöldfűszerek: majoránna, bazsalikom, petrezselyem zöld, kakukkfű

Elkészítés

Egy őzgerincformát szalonnaszeletekkel kibélelünk úgy, hogy a forma peremén túllógjon. Egy tálban a tojást, a lisztet, a tejfölt és a reszelt sajt felét összekeverjük.

A harcsa szeleteket kis kockákra vágjuk. Sóval, borssal, zöldfűszerekkel fűszerezzük.

Hozzáöntjük a masszát. Beleöntjük a formába a maradék sajttal megszórjuk.

A kilógó szalonnavégeket ráhajtjuk. Fóliával jól betakargatjuk, 180fokon 30 percen keresztül sütjük.

30 perc után a fóliát levesszük, aranybarnára pirítjuk. Majd egy másik tepsire kifordítva, a másik oldalát is pirosra sütjük.

Burgonya körettel kínáljuk, ízlés szerint.

Jó étvágyat hozzá!